Vianočné sušienky z arašidov
24. 9. 2025
Tieto lahodné arašidové sušienky chutia skvele predovšetkým so šálkou čierneho čaju.
Ingrediencie:
- 200 g hladkej múky
- 120 g čerstvo vylúpaných arašidov
- 120 g masla
- 70 g práškového cukru
- 2 PL trstinového cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1/4 lyžičky prášku do pečiva
- 1/4 čajovej lyžičky soli
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180 °C.
- Vylúpané arašidy položte na plech s papierom na pečenie a pečte približne 10 minút.
- Nechajte vychladnúť.
- Následne ich spoločne s 50 gramami múky nasypte do kuchynského robota a rozmixujte najemno.
- Maslo s cukrom vyšľahajte do podoby krému, potom pridajte vanilku.
- Do maslového krému pridajte preosiatu múku, soľ a prášok do pečiva.
- Premiešajte a následne pridajte namleté arašidy.
- Nemiešajte viac, než je nutné.
- Cesto preneste na pracovnú plochu, krátko ho prehneťte a vytvorte guľu.
- Tú zabaľte do potravinovej fólie a vložte na hodinu do chladničky.
- Predhrejte si rúru na 180 °C a plechy vyložte papierom na pečenie.
- Vychladené cesto rozvaľkajte valčekom na hrúbku približne pol centimetra.
- Vykrajovačmi vykrájajte rôzne tvary.
- Arašidové cukrovinky odkladajte na plech a pred vložením do rúry posypte trstinovým cukrom.
- Pečte dozlatista po dobu približne 15 minút.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta