Vianočný vyprážaný kapor v cestíčku
24. 9. 2025
Klasického kapra v trojobale pripravuje každý z nás a všetci máme svoj najobľúbenejší spôsob, ako na to, napriek tomu nie je na škodu, skúsiť vyprážaného kapra aj inak.
Čo budete potrebovať?
- 1 kg čerstvého kapra
- 100 g polohrubej múky
- 2 vajcia
- 3 lyžice bieleho vína
- 1 lyžicu oleja
- Soľ
- 200 g stuženého pokrmového tuku
Postup:
- Múku preosejte do misy, pridajte vajcia, víno, olej aj soľ a všetko vyšľahajte do stredne hustého cestíčka.
- Kapra rozdeľte na jednotlivé porcie, umyte a dôkladne osušte.
- Každú porciu trošičku osoľte a namočte do pripraveného cestíčka.
- Medzitým v panvici rozohrejte pokrmový tuk a vložte kapra obaleného cestíčkom. Pomaly smažte po oboch stranách do červena.
- Ako prílohu podávajte zemiakový šalát alebo šťuchané zemiaky.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta