Vínna klobása v cestíčku s chrenovou zemiakovou kašou

24. 9. 2025

Suroviny:

  • 800 g vínnej klobásy
  • 2 vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 g hladkej múky
  • 1 jablko
  • petržlen
  • 200 ml oleja
  • 1 kg zemiakov
  • 200 ml mlieka
  • 50 g masla
  • 4 lyžice čerstvo nastrúhaného chrenu
  • soľ
  • korenie

Postup:

  1. Vínnu klobásu stočte do špirály, prepichnite špajľou a jemne poprášte múkou.
  2. Medzitým olúpte zemiaky a dajte ich variť.
  3. V miske zmiešajte vajcia s múkou, nastrúhaným jablkom, cesnakom a petržlenom.
  4. Do zmesi vložte klobásy a obaľte ich.
  5. Po obalení v cestíčku vložte klobásu do rozohriateho oleja na panvici. Smažte dozlatista z oboch strán.
  6. Uvarené zemiaky roztlačte, pridajte mlieko, maslo a soľ, korenie a chren. Kašu dobre premiešajte.
  7. Môžete podávať!
Tanier s vínnou klobásou a chrenovou zemiakovou kašou
Zdroj: stockfood.no

Glazovaná cibuľka sa tiež výborne hodí k pečenej šunke. Prečítajte si článok s receptami na lahodnú pečenú vianočnú šunku.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.2 / 5 (11 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *