Vínna klobása v cestíčku s chrenovou zemiakovou kašou
24. 9. 2025
Suroviny:
- 800 g vínnej klobásy
- 2 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g hladkej múky
- 1 jablko
- petržlen
- 200 ml oleja
- 1 kg zemiakov
- 200 ml mlieka
- 50 g masla
- 4 lyžice čerstvo nastrúhaného chrenu
- soľ
- korenie
Postup:
- Vínnu klobásu stočte do špirály, prepichnite špajľou a jemne poprášte múkou.
- Medzitým olúpte zemiaky a dajte ich variť.
- V miske zmiešajte vajcia s múkou, nastrúhaným jablkom, cesnakom a petržlenom.
- Do zmesi vložte klobásy a obaľte ich.
- Po obalení v cestíčku vložte klobásu do rozohriateho oleja na panvici. Smažte dozlatista z oboch strán.
- Uvarené zemiaky roztlačte, pridajte mlieko, maslo a soľ, korenie a chren. Kašu dobre premiešajte.
- Môžete podávať!

Glazovaná cibuľka sa tiež výborne hodí k pečenej šunke. Prečítajte si článok s receptami na lahodnú pečenú vianočnú šunku.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta