Vínové želé zo zvárača

24. 9. 2025

Už ste mali želé s vianočnou príchuťou? Že nie? Skúste si urobiť toto voňavé pečivo z vareného vína.

INGREDIENCIE

  • 600 g jabĺk
  • 300 g hrušiek
  • 500 ml červeného vína
  • 200 ml pomarančového džúsu
  • 1 citrón
  • 2 celé škorice
  • 1 lyžica mletého muškátového orieška
  • 1 lyžica klinčekov
  • 2 hviezdičky anízu
  • 700 g cukru
  • 1 a ½ lyžice citrusového pektínu
  • 200 g cukru na obalenie
  • rastlinný olej na potretie

POSTUP

  • Nachystáme si hranatú misku ideálne o veľkosti 20×20 cm, vyložíme ju potravinárskou fóliou a potrieme olejom.
  • Jablká a hrušky si ošúpeme, odstránime jadrovníky, nakrájame na väčšie kúsky a dáme do hrnca.
  • Pridáme k nim víno, pomarančový džús, šťavu z polovice citróna a korenie.
  • Dáme variť na 30 minút. Po uplynutí tejto doby sa ovocie bude rozpadať a tekutina sa čiastočne zredukuje.
  • Všetko precedíme cez jemné sitko doplnené o buničinu.
  • Následne do tekutiny pridáme zvyšok šťavy z citróna, 3 lyžice cukru a pektín.
  • Varíme za stáleho miešania asi 15 minút.
  • Potom pridáme zvyšok cukru a varíme za stáleho miešania, kým sa nám začne tvoriť naozaj hustá hmota.
  • Tú potom prelejeme do pripravenej misky a necháme 12 hodín tuhnúť pri izbovej teplote.
  • Potom môžeme pokrájať nahriatym nožom na zhruba 2cm kocky a obaliť v cukre.
tasteofhome.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.6 / 5 (23 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *