Vykrajované škoricové vianočné pečivo
24. 9. 2025
Pečivo, prevoňané škoricou, je o to zaujímavejšie, že obsahuje osviežujúcu chuť a vôňu citrónovej kôry a klinčekov. Nebojte sa experimentovať!
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky
- 140 g masla
- 120 g cukru múčka
- 1 celé vajce
- 1 lyžička mletej škorice
- 1/2 lyžičky sušenej citrónovej kôry
- 1/4 lyžičky mletého klinčeka
Postup
- Najskôr do misy preosejte hladkú múku s práškovým cukrom, prisypte škoricu, citrónovú kôru, mletý klinček a všetky suroviny premiešajte.
- Pridajte pokrájané zmäknuté maslo, vajcia a vypracujte hladké cesto, urobte z neho guľu a tú potom zabaľte do potravinovej fólie. Dajte cez noc odležať do chladničky.
- Druhý deň cesto rozvaľkajte na plát o hrúbke asi 0,4 cm a vykrojte z neho rôzne tvary.
- Naskladajte ich na plech, vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre, predhriatej na 150 °C, a to asi 15-20 minút.

Nechcete vážiť? Potom si pripravte hrnčekové škoricové pečivo, ktoré budete mať hotovo „raz dva“.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta