Žabie huby plnené mandľami

24. 9. 2025

Orechovú plnku môžete veľmi ľahko nahradiť tiež jemnejšou mandľovou náplňou. Vyskúšajte ju prostredníctvom tohto receptu.

Ingrediencie:

Cesto

  • 400 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • 200 kyslej smotany
  • 4 žĺtky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva

Mandľová náplň

  • 200 g plátkov mandlí
  • 250 g práškového cukru
  • 4 bielky

Postup:

  1. Do kuchynského robota vložte zmäknuté maslo, žĺtky, kyslú smotanu, múku a prášok do pečiva.
  2. Vypracujte do podoby hladkého cesta.
  3. Z cesta vytvarujte malé guľôčky o veľkosti maximálne vlašského orecha.
  4. Guľôčky odkladajte na plech vyložený papierom na pečenie alebo aj na seba do misy, nemali by sa lepiť.
  5. Plech či misu vložte aspoň na hodinu do chladničky.
  6. V medziobdobí ušľahajte bielky do podoby tuhého snehu a postupne pridávajte cukor.
  7. Následne každú guľôčku rozvaľkajte do oválneho tvaru.
  8. Doprostred rozotrite sneh a posypte niekoľkými mandľovými plátkami.
  9. Použite len toľko bielka, aby pri zlepovaní nevytiekol
  10. Dlhšie konce oválu prehnite cez seba a pritlačte k sebe.
  11. Predhrejte si rúru na 180 °C a žabie huby pečte 8-10 minút do ružova.
  12. Po vybratí z rúry cukrovinky posypte práškovým cukrom.
zdroj: chefkoch.de

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.2 / 5 (35 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *