Žabie huby plnené mandľami
24. 9. 2025
Orechovú plnku môžete veľmi ľahko nahradiť tiež jemnejšou mandľovou náplňou. Vyskúšajte ju prostredníctvom tohto receptu.
Ingrediencie:
Cesto
- 400 g hladkej múky
- 250 g masla
- 200 kyslej smotany
- 4 žĺtky
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
Mandľová náplň
- 200 g plátkov mandlí
- 250 g práškového cukru
- 4 bielky
Postup:
- Do kuchynského robota vložte zmäknuté maslo, žĺtky, kyslú smotanu, múku a prášok do pečiva.
- Vypracujte do podoby hladkého cesta.
- Z cesta vytvarujte malé guľôčky o veľkosti maximálne vlašského orecha.
- Guľôčky odkladajte na plech vyložený papierom na pečenie alebo aj na seba do misy, nemali by sa lepiť.
- Plech či misu vložte aspoň na hodinu do chladničky.
- V medziobdobí ušľahajte bielky do podoby tuhého snehu a postupne pridávajte cukor.
- Následne každú guľôčku rozvaľkajte do oválneho tvaru.
- Doprostred rozotrite sneh a posypte niekoľkými mandľovými plátkami.
- Použite len toľko bielka, aby pri zlepovaní nevytiekol
- Dlhšie konce oválu prehnite cez seba a pritlačte k sebe.
- Predhrejte si rúru na 180 °C a žabie huby pečte 8-10 minút do ružova.
- Po vybratí z rúry cukrovinky posypte práškovým cukrom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta