Žabie huby s lekvárom

24. 9. 2025

Prekvapil vás medzi ingredienciami ocot? Rozhodne ho nevynechávajte, skvele napomáha krehkosti cesta a vďaka malému množstvu ho v cukroví vôbec nespoznáte.

Ingrediencie:

  • 300 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 1 vajce
  • 2 PL octu
  • slivkový lekvár

Postup:

  1. V mise zmiešajte múku, maslo, vajcia a ocot.
  2. Vypracujte do podoby cesta a nechajte aspoň 10-15 minút odpočinúť.
  3. Následne cesto vyvaľkajte na plát s hrúbkou približne pol centimetra.
  4. Pomocou väčšieho okrúhleho vykrajovača alebo hrnčekom vykrájajte kolieska.
  5. Do každého kolieska vložte plnú čajovú lyžičku lekváru.
  6. Opatrne koliesko prehnite napoly a prstami stlačte okraje.
  7. Odkladajte na plech s papierom na pečenie.
  8. Vložte do rúry predhriatej na 180 °C.
  9. Pečte asi 10-12 minút v závislosti od veľkosti.
  10. Ešte teplé žabie huby posypte práškovým cukrom
Taštičky plnené lekvárom a posypané práškovým cukrom.
zdroj: kochbar.de

Slivkový lekvár môžete využiť aj v rade receptov na jamkové cukrovinky. Inšpirujte sa!

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.8 / 5 (20 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *