Žabie huby s lekvárom
24. 9. 2025
Prekvapil vás medzi ingredienciami ocot? Rozhodne ho nevynechávajte, skvele napomáha krehkosti cesta a vďaka malému množstvu ho v cukroví vôbec nespoznáte.
Ingrediencie:
- 300 g hladkej múky
- 200 g masla
- 1 vajce
- 2 PL octu
- slivkový lekvár
Postup:
- V mise zmiešajte múku, maslo, vajcia a ocot.
- Vypracujte do podoby cesta a nechajte aspoň 10-15 minút odpočinúť.
- Následne cesto vyvaľkajte na plát s hrúbkou približne pol centimetra.
- Pomocou väčšieho okrúhleho vykrajovača alebo hrnčekom vykrájajte kolieska.
- Do každého kolieska vložte plnú čajovú lyžičku lekváru.
- Opatrne koliesko prehnite napoly a prstami stlačte okraje.
- Odkladajte na plech s papierom na pečenie.
- Vložte do rúry predhriatej na 180 °C.
- Pečte asi 10-12 minút v závislosti od veľkosti.
- Ešte teplé žabie huby posypte práškovým cukrom

Slivkový lekvár môžete využiť aj v rade receptov na jamkové cukrovinky. Inšpirujte sa!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta