Žabie huby z tvarohu
24. 9. 2025
Ak máte slabosť pre tvaroh, môžete ho použiť do cesta aj na náplň do týchto cukroviniek.
Ingrediencie:
Cesto
- 200 g hladkej múky
- 200 g masla
- 200 g tvarohu
- 2 PL práškového cukru
Tvarohová náplň
- 200 g tvarohu
- 50 g cukru
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička vanilkového cukru
- 1/2 čajovej lyžičky škorice (voliteľné)
- hrozienky (voliteľné)
Postup:
- V mise či kuchynskom robote zmiešajte maslo, múku, cukor a tvaroh.
- Vypracujte do podoby hladkého cesta, zabaľte ho do potravinovej fólie a vložte aspoň na dve hodiny do chladničky.
- Medzitým si pripravte tvarohovú náplň.
- V mise dôkladne zmiešajte tvaroh, cukor, vajcia a vanilkový cukor.
- Po uplynutí požadovanej doby cesto rozvaľkajte na plát s hrúbkou približne pol centimetra.
- Hrnčekom alebo okrúhlym vykrajovačom vykrájajte kolieska.
- Do jednej polovice týchto koliesok vložte lyžičku tvarohovej náplne.
- Následne koliesko preložte napoly a na okrajoch jemne stlačte, aby sa žabie huby pri pečení príliš úplne neotvorili.
- Odkladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 20-25 minút.
- Po upečení posypte práškovým cukrom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta