Zdravá vianočná štôlňa

24. 9. 2025

Budete potrebovať:

  • 500 g špaldovej múky
  • 400 g datľov – rozomleté ​​na kašu
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • 175 g masla
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 150 g mletých mandlí
  • 1 bio citrón
  • 1 bio pomaranč
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžička kardamónu
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • zmes cukrov – práškový cukor s vanilkovým cukrom
  • rozpustené maslo

Postup prípravy:

  • Rúru predhrejte na 180 stupňov, prichystajte si plechy na pečenie – vyložte ich papierom na pečenie a alobalom.
  • Zmiešajte múku, datle, vajcia, maslo, tvaroh a mandle.
  • Pridajte vanilkový cukor, pomarančovú a citrónovú kôru, škoricu a vytvorte hladké a vláčne cesto.
  • Cesto rozdeľte na 3 časti a vytvarujte vianočné štôlne.
  • Pečte pri teplote 175 stupňov asi 45 minút.
  • Akonáhle je štôlňa upečená, ešte horúcu ju potrite rozpusteným maslom a posypte cukrovou zmesou.
  • Po vychladnutí štôlňu zasypte iba práškovým cukrom.
https://www.hosiwien.at

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.2 / 5 (21 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *