Zelerová nátierka à la homár

24. 9. 2025

Jednoduchá a zdravá nátierka, ktorá vás poteší nielen na Silvestra, ale aj kedykoľvek inokedy počas roka.

Ingrediencie:

  • 1 zeler
  • 2-3 mrkvy
  • 200 g polotučného tvarohu vo vaničke alebo majonézy
  • 1 čajová lyžička polotučnej horčice
  • čerstvá šťava z polovice citróna
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Zeler a mrkva umyte, očistite a nastrúhajte najemno.
  2. Výsledný pomer oboch základných surovín po nastrúhaní by mal byť približne rovnaký, jedna ku jednej.
  3. Do misy k nastrúhanej zelenine pridajte tvaroh či majonézu, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
  4. Premiešajte, ochutnajte a prípadne ešte dochuťte.
  5. Pred servírovaním dajte vychladiť aspoň na hodinu do chladničky.

Ak chcete, môžete nátierku obohatiť o najemno nastrúhaný kúsok syra Eidam.

Krajec chleba s zelerovou nátierkou.
zdroj: deliciousromania.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.6 / 5 (26 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *