Zelerová nátierka à la homár
24. 9. 2025
Jednoduchá a zdravá nátierka, ktorá vás poteší nielen na Silvestra, ale aj kedykoľvek inokedy počas roka.
Ingrediencie:
- 1 zeler
- 2-3 mrkvy
- 200 g polotučného tvarohu vo vaničke alebo majonézy
- 1 čajová lyžička polotučnej horčice
- čerstvá šťava z polovice citróna
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Zeler a mrkva umyte, očistite a nastrúhajte najemno.
- Výsledný pomer oboch základných surovín po nastrúhaní by mal byť približne rovnaký, jedna ku jednej.
- Do misy k nastrúhanej zelenine pridajte tvaroh či majonézu, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
- Premiešajte, ochutnajte a prípadne ešte dochuťte.
- Pred servírovaním dajte vychladiť aspoň na hodinu do chladničky.
Ak chcete, môžete nátierku obohatiť o najemno nastrúhaný kúsok syra Eidam.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta