Zlepované pečivo z tatraniek
24. 9. 2025
Budete potrebovať:
- 250 g 100 percentného stuženého tuku
- 1 vajce
- 350 g hladkej múky
- 3 ks tatraniek – oriešková príchuť
- 2 lyžice strúhaného kokosu
- 60 g práškového cukru
Postup prípravy:
- Najskôr si najemno postrúhajte tatranky.
- Aby sa vám dobre s cestom pracovalo, nastrúhajte aj celý tuk.
- Všetky ingrediencie spolu zmiešajte a vytvorte vláčne cesto.
- Cesto vložte cez noc do chladničky.
- Ďalší deň si pripravte mäsový mlynček so špeciálnym zdobiacim nástavcom, cez ktorý cesto pretlačte a tvorte tak malé tyčinky.
- Tie skladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte pri teplote 180 stupňov asi 10-12 minút.
- Tatrankové pečivo nechajte vychladnúť.
- Nutelou k sebe prilepujte vždy dve tyčinky.
- Nakoniec ich môžete dozdobiť podľa ľubovôle – napríklad konce namočiť do tmavej či bielej čokolády.
- Skladujte na tmavom, chladnom mieste.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta