Zlepované pečivo z tatraniek

24. 9. 2025

Budete potrebovať:

  • 250 g 100 percentného stuženého tuku
  • 1 vajce
  • 350 g hladkej múky
  • 3 ks tatraniek – oriešková príchuť
  • 2 lyžice strúhaného kokosu
  • 60 g práškového cukru

Postup prípravy:

  • Najskôr si najemno postrúhajte tatranky.
  • Aby sa vám dobre s cestom pracovalo, nastrúhajte aj celý tuk.
  • Všetky ingrediencie spolu zmiešajte a vytvorte vláčne cesto.
  • Cesto vložte cez noc do chladničky.
  • Ďalší deň si pripravte mäsový mlynček so špeciálnym zdobiacim nástavcom, cez ktorý cesto pretlačte a tvorte tak malé tyčinky.
  • Tie skladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte pri teplote 180 stupňov asi 10-12 minút.
  • Tatrankové pečivo nechajte vychladnúť.
  • Nutelou k sebe prilepujte vždy dve tyčinky.
  • Nakoniec ich môžete dozdobiť podľa ľubovôle – napríklad konce namočiť do tmavej či bielej čokolády.
  • Skladujte na tmavom, chladnom mieste.
Zdroj foto: pinterest.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.7 / 5 (30 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *