Žĺtková poleva
24. 9. 2025
Ingrediencie:
- 2 žĺtky
- 250 g práškového cukru
- 1 vrecko vanilkového cukru
Ako postupovať:
- Misku položíme do horúceho vodného kúpeľa (teplota okolo 70 °C).
- Nasypeme do nej polovicu práškového cukru, pridáme žĺtky, vanilkový cukor a vyšľaháme do hustej peny.
- Potom vyberte z kúpeľa, prisypte zvyšný cukor a miešajte tak dlho, kým poleva úplne nevychladne a nebude hladká.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta