Žĺtkový krém
24. 9. 2025
Možno ho ľahko využiť na zdobenie, na zlepovanie či ako náplň.
Ingrediencie:
- 400 ml mlieka
- 250 g masla
- 100 g cukru krupica
- 60 g hladkej múky
- 6 žĺtkov
- 3 lyžice rumu
- vanilkový cukor
Postup:
- Žĺtky rozmiešame v mise s oboma cukrami, mliekom a múkou. Vložíme do vodného kúpeľa.
- Stále miešame a privedieme do varu. Keď začneme pozorovať hustnutie, pridáme rum.
- Akonáhle nám hmota zhustne, vyberieme misu z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť.
- Potom primiešame zmäknuté maslo.
Ďalej už záleží na vás, ako krém použijete. Práve cez Vianoce pre neho určite nájdete využitie, rovnako ako pre iné lahodné krémy a náplne.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta