24. 9. 2025

Tento recept vám umožní pochutnať si na úžasnej kombinácii lieskových orieškov, marcipánu a mletých mandlí.

Ingrediencie

  • 250 g marcipánu
  • 60 g cukru múčky
  • 1 bielok
  • 30 g hladkej múky
  • 50 g mletých mandlí
  • 20 g lieskových orieškov
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 2 lyžice smotany na šľahanie
  • čokoládová poleva
  • cukrárske zdobenie

Postup

  • Pripravte si panvicu a nasucho na nej opražte nasekané lieskové oriešky. Pridajte k nim cukor a nechajte skaramelizovať.
  • Prilejte smotanu, trochu vody (podľa potreby) a vytvorte hladkú zmes. Hneď, ako sa zmes vytvorí, prelejte ju na tukom vymastený plech a rozotrite po celej ploche.
  • Počkajte, kým zmes zatuhne a potom ju nasekajte na drobné kúsky. Do misy nastrúhajte marcipán, pridajte múku s práškovým cukrom, mleté mandle, bielok a nakoniec aj nasekanú zmes s lieskovými orechmi.
  • Všetky suroviny spracujte na hladké cesto, z ktorého budete následne odoberať rovnako veľké kúsky a tvarovať z nich malé guličky.
  • Guľôčky poukladajte na plech, vyložený papierom na pečenie a vložte do rúry, predhriatej na 180 °C.
  • Pečte 12–15 minút. Upečené pusinky nechajte chvíľu vychladnúť, potom ich polejte čokoládovou polevou a pridajte cukrové zdobenie.
  • Vhodné sú napríklad perličky, kvietky, prípadne čokoládové zdobenie atď. Potom už len stačí počkať, kým poleva zatuhne a môžete konzumovať.

Svetlohnedé marcipánové guličky, zvané aj marcipánové pusinky.
zdroj: allrecipes.com

Marcipán je možné vyrobiť niekoľkými spôsobmi. Inšpirujte sa ďalšími marcipánovými receptami.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.2 / 5 (37 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *