Bezlepkové marokánky s ryžovou múkou

24. 9. 2025

Pre tých, ktorí majú alergiu na glutén alebo si ho z nejakého iného dôvodu nemôžu dovoliť.

Ingrediencie:

  • 50 g masla
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 150 g cukru
  • 2 lyžice medu
  • 75 g sušených brusníc
  • 140 g strúhaného kokosu
  • 150 g mandľových plátkov
  • 50 g kandizovanej pomarančovej kôry
  • trochu strúhaného zázvoru
  • 50 g ryžovej múky
  • 200 g nasekanej čokolády
  • štipka soli

Postup:

  • Smotanu, maslo, cukor a med zvaríme, pridáme kokos, múku a všetky ostatné suroviny okrem čokolády.
  • Po vychladnutí pridáme čokoládu.
  • Z cesta urobíme hrudky, ktoré pečieme pri 180 °C asi 10 minút.
Zdroj: abakingjourney.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.8 / 5 (19 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *