Naše recepty na medovníky bez lepku (nielen) pre celiatikov. Budú chutiť všetkým!

19. 7. 2023

Co se v článku dozvíte?

Recept na bezlepkové medovníky zachutia všetkým, a to aj tým najväčším skeptikom.

Sladkosti a vianočné pečivo, ktoré je gluten free neznamená, že si na ňom nepochutnáte.

Naopak môžete maškrtiť o sto šesť!

A aké vlastne poznáme gluten free múky? To sa dozviete na konci článku.

Aké sú bezlepkové múky?

Mandľová múka je vyrobená z mletých mandlí a je jednou z najobľúbenejších bezlepkových múk. Je bohatá na bielkoviny, vlákninu a zdravé tuky.

Kokosová múka sa získava zo sušeného a mletého kokosu. Je bohatá na vlákninu a má príjemnú chuť. Kokosová múka je často kombinovaná s inými bezlepkovými múkami, pretože má tendenciu byť hustejšia.

Tapioková múka je vyrobená z koreňa manioku. Má jemnú textúru a často sa používa ako prísada na zlepšenie konzistencie a elasticity pečiva, ktoré je vyrobené z ďalších typov bezlepkových múk.

Kukuričná múka je vyrobená z mletého sušeného kukuričného zrna. Má ľahko sladkú chuť a je vhodná na pečenie chleba, sušienok a koláčov.

Quinoová múka je vyrobená z mletých quinoových zŕn. Je bohatá na bielkoviny a vlákninu. Má jemnú textúru a je veľmi dobrá pre všetky druhy pečenia.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (28 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *