Biele včelie úle
24. 9. 2025
Budete potrebovať:
- 180 g cukru múčka
- 400 g strúhaného kokosu
- 140 g plnotučné sušené mlieko
- 50 ml polotučného mlieka
- 1 plechovku kondenzovaného mlieka
- piškóty
Krém:
- maslo
- cukor múčka
- rozpustnú kávu
Postup prípravy:
- Zmiešajte cukor s nastrúhaným kokosom a sušeným mliekom.
- Pridajte mlieko aj mlieko kondenzované a začnite vypracovávať cesto – najlepšie ručne.
- Cesto vložte najmenej na 30 minút do chladničky a nechajte stuhnúť.
- Pripravte si krém – utrite rovnaké množstvo masla s cukrom a podľa konzistencie pridajte uvarenú rozpustnú kávu.
- Akonáhle máte všetko pripravené, tvorte z cesta guľôčky, ktoré vložte do formičiek.
- Vytvorte uprostred jamku a tú naplňte pripravenou náplňou.
- Úľ uzavrite piškotom a opatrne ho z formičky zložte.
- Skladujte v chladničke.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta