Bielkový chlebíček

24. 9. 2025

Pokiaľ túžite po tom, aby bol váš dezert s kandizovaným ovocím nadýchaný, použite namiesto celých vajec iba bielky.

Ingrediencie:

  • 2 a ¼ hrnčeka hladkej múky
  • 1 hrnček cukru
  • ¾ hrnčeka masla
  • 6 vaječných bielkov
  • 3 PL mlieka
  • 2 hrnčeky hrozienok
  • 1 a ½ hrnčeka plátkov mandlí
  • 1 hrnček kandizovaného ovocia
  • ½ hrnčeka kandizovaného ananásu
  • ½ hrnčeka strúhaného kokosu
  • 1 čajová lyžička pomarančovej kôry
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • ¼ čajovej lyžičky jedlej sódy

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 150 °C, vymažte a vysypte formu na pečenie.
  2. Hrozienka namočte na 10 minút do misy s vodou.
  3. Vodu zlejte a hrozienka osušte.
  4. Hrozienka a kandizované ovocie pokrájajte a dajte do misky.
  5. Pridajte mandle a štvrtinu múky.
  6. Premiešajte a dajte bokom.
  7. V inej mise preosejte zvyšnú múku, jedlú sódu a soľ.
  8. Pomocou elektrického mixéra vyšľahajte cukor s maslom.
  9. Zmes múky spoločne s mliekom, pomarančovou a citrónovou kôrou pridajte k vyšľahanému cukru s maslom.
  10. Premiešajte a pridajte kandizované ovocie a strúhaný kokos.
  11. Na záver do cesta vmiešajte bielky vyšľahané do tuhého snehu.
  12. Nalejte do formy na pečenie a pečte približne po dobu jednej hodiny.
Bielkový chlebíček s kandizovaným ovocím.
zdroj: rockrecipes.com

Po upečení môžete chlebíček ozdobiť napríklad čokoládovou alebo citrónovou polevou. Vyskúšajte aj ďalšie varianty pomocou našich receptov na polevy nielen na vianočné pečivo.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.5 / 5 (45 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *