Naše recepty na biskupský chlebíček z bielkov si zamilujte. Nadýchané, jemné a lahodné

9. 11. 2023

Máte radi vláčne a nadýchané múčniky?

Obohatiť si nimi môžete aj vianočné sviatky.

Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na bielkový chlebíček!

Ich tajomstvo sa ukrýva v dobre vyšľahanom snehu z bielkov.

Ktorý variant vyskúšate ako prvý?

Ako správne vyšľahať sneh z bielkov?

Dobre vyšľahaný sneh je základom úspechu nadýchaného bielkového chlebíčka. Všeobecne platí, že sneh sa lepšie šľahá z čo najčerstvejších vajíčok.

Dôležité je tiež používať vajíčka izbovej teploty, nie tie práve vybraté z chladničky a dávať pozor na to, aby nám v bielkach neskočil aj najmenší „kúsok“ žĺtka.

Vzniknutý sneh následne do cesta pridávajte po častiach a opatrne, aby zostal hladký a tuhý.

Čo robiť, keď mi nejdú vyšľahať bielky?

Pokiaľ máte pri šľahaní pocit, že bielky netuhnú podľa vašich predstáv, pridajte do nich malé množstvo cukru, najlepšie kryštálu, alebo štipku soli a čajovú lyžičku vody.

Správne vyšľahaný sneh spoznáte tak, že z bielkov vznikne hustá pena, ktorá v nádobe drží aj po jej obrátení hore dnom.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.8 / 5 (31 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *