Obohaťte si vašu vianočnú tabuľu receptami na ovocný chlebíček. Nie je to len o vianočke a vianočnom pečive!

9. 11. 2023

K vianočným sviatkom patrí okrem kapra a zemiakového šalátu aj sladké pečivo.

Upečte si múčnik, ktorým potešíte nielen váš žalúdok, ale aj oko.

Recepty na biskupský chlebíček sú jednoduché, voňavé a chutné.

Kombinácii kandizovaného ovocia, hrozienok, mandlí a orechov neodoláte.

Inšpirujete sa!

Ako sa robí biskupský chlebíček?

Toto vianočné pečivo je obľúbené najmä v anglicky hovoriacich krajinách. Najdôležitejšou ingredienciou je sušené a kandizované ovocie a orechy či mandle. Na ozvláštnenie chute i vône sa potom používa rozmanité korenie, najmä škorica, muškátový oriešok a tiež alkohol.

Pokiaľ ide o sušené ovocie, okrem hrozienok sa najčastejšie používajú marhule, brusnice, figy a datle, z kandizovaného ovocia sa používajú predovšetkým zelené a červené čerešne, prípadne aj ananás a citrusová kôra.

Ako dlho vydrží biskupský chlebíček?

Vzhľadom k ingredienciám, najmä kandizovanému ovociu, orechom a alkoholu, je bielkový chlebíček jedným z dezertov, ktorý môžete bez problémov skladovať niekoľko mesiacov.

Pokiaľ ide o ideálnu formu uchovania, často sa odporúča po vychladnutí biskupských chlebíček pokvapkať malým množstvom alkoholu, napríklad rumu či brandy, zabaliť do pergamenového papiera a plastového vrecka na zips.

V chlade potom ovocný chlebíček takýmto spôsobom bez problémov vydrží 6 – 8 týždňov.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.5 / 5 (17 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *