Brabantské tortičky s krémom

24. 9. 2025

Tento recept na tortičky v sebe ukrýva výborný rumový stred s vanilkovým krémom a orechmi.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 450 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 300 g zmäknutého masla
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 2 žĺtky

Na krém:

  • 2 žĺtky
  • 75 g masla
  • 75 g cukru krupica
  • hnedý rum podľa chuti
  • vanilkový cukor
  • prevarená voda
  • cukor na rumový kúpeľ
  • čokoládová poleva
  • mleté orechy na obalenie

Postup:

  • Zo surovín si vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade oddýchnuť aspoň hodinu.
  • Potom ho vyvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme kolieska.
  • Tie následne upečieme v rúre predhriatej na 190 °C.
  • Pečieme do ružova.
  • Druhý deň si pripravíme krém.
  • Žĺtky s cukrom vymiešame nad horúcim kúpeľom do hustého krému, ktorý následne schladíme.
  • Potom do základu krému pridáme zmäknuté maslo a vanilkový cukor.
  • Vezmeme si dve upečené kolieska, obe ich potrieme krémom a medzi ne vložíme jedno koliesko z rumového kúpeľa.
  • Rumový kúpeľ si pripravíme z cukru, prevarenej vody a rumu.
  • Kolieska máčame len chvíľku.
  • Nakoniec tortičky polievame rozpustenou čokoládou a po stranách obaľujeme v orieškoch.
Vianočné tortičky s vlašskými orechmi.
Zdroj: receptyodbabky.sk

Vyskúšajte aj ďalšie recepty na orieškové košíčky.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.8 / 5 (38 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *