Brabantské tortičky s krémom
24. 9. 2025
Tento recept na tortičky v sebe ukrýva výborný rumový stred s vanilkovým krémom a orechmi.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 450 g hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 300 g zmäknutého masla
- 150 g mletých vlašských orechov
- 2 žĺtky
Na krém:
- 2 žĺtky
- 75 g masla
- 75 g cukru krupica
- hnedý rum podľa chuti
- vanilkový cukor
- prevarená voda
- cukor na rumový kúpeľ
- čokoládová poleva
- mleté orechy na obalenie
Postup:
- Zo surovín si vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade oddýchnuť aspoň hodinu.
- Potom ho vyvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme kolieska.
- Tie následne upečieme v rúre predhriatej na 190 °C.
- Pečieme do ružova.
- Druhý deň si pripravíme krém.
- Žĺtky s cukrom vymiešame nad horúcim kúpeľom do hustého krému, ktorý následne schladíme.
- Potom do základu krému pridáme zmäknuté maslo a vanilkový cukor.
- Vezmeme si dve upečené kolieska, obe ich potrieme krémom a medzi ne vložíme jedno koliesko z rumového kúpeľa.
- Rumový kúpeľ si pripravíme z cukru, prevarenej vody a rumu.
- Kolieska máčame len chvíľku.
- Nakoniec tortičky polievame rozpustenou čokoládou a po stranách obaľujeme v orieškoch.

Vyskúšajte aj ďalšie recepty na orieškové košíčky.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta