Cesnaková nátierka na jednohubky

24. 9. 2025

Okrem chlebíčkov môžete pre svoju návštevu prichystať aj chuťovky. Potrieť ich môžete napríklad touto lahodnou nátierkou z pečeného cesnaku. Pražením cesnaku sa jeho chuť kúzelne premení takmer na orieškovú. Vyskúšajte!

Ingrediencie

  • 4-6 hlavičiek cesnaku
  • 1 a 1/2 šálky extra panenského olivového oleja
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1 PL čerstvých tymiánových lístkov (nepovinné)

Postup

  1. Predhrejte si rúru na 160 °C.
  2. Do zapekacej misky pridajte olúpané strúčiky cesnaku a premiešajte ich so soľou.
  3. Rozložte strúčiky do rovnomernej vrstvy a pridajte olivový olej.
  4. Strúčiky musia byť olejom úplne zakryté.
  5. Zapekaciu misku prekryte alobalom a vložte do predhriatej rúry.
  6. Pečte približne 30-35 minút, kým cesnak nezíska svetlo zlatistú farbu a úplne nezmäkne.
  7. Nechajte vychladnúť.
  8. Olej preceďte, ale nevylievajte.
  9. Vychladnuté strúčiky cesnaku vložte do kuchynského robota.
  10. Pridajte dve až štyri polievkové lyžice vychladnutého oleja a spracujte do hladkej a krémovej konzistencie.
  11. Podľa chuti prípadne dosoľte a prípadne pridajte tymian.
zdroj: savorthebest.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.5 / 5 (11 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *