Chrumkavé bezlepkové hviezdičky
24. 9. 2025
Vaše deti ich budú milovať. Budú vás prehovárať, aby ste ich piekli častejšie.
Ingrediencie:
- 150 g kukuričnej múky
- 30 g kukuričného škrobu
- 70 g práškového cukru alebo medu
- Lyžička vanilkového cukru
- Štipka soli
- 70 g zmäknutého masla
- 30 ml vody
Postup:
- V miske zmiešajte kukuričný škrob a kukuričnú múku so soľou.
- Pridajte maslo a hneťte rukami do drobivého cesta.
- Pridajte cukor (alebo med) a vodu.
- Vypracujte rukami hladké cesto.
- Cesto zabalené v igelitovej fólii nechajte aspoň 2 hodiny v chladničke.
- Rozvaľkajte cesto na plát asi 1 cm vysoký a vykrajujte z neho požadované tvary.
- Plech vyložte papierom na pečenie, cukrovinky naň naskladajte a pečte pri teplote 190 °C 10-15 minút.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta