Citrónové bochníky z kukuričnej múky
24. 9. 2025
Ingrediencie:
1šálka = 120 ml
- 12 lyžíc zmäknutého masla
- 3/4 šálky krupicového cukru
- Kôra z polovice citróna
- 3 žĺtky
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 šálky hladkej múky
- 2/3 šálky kukuričnej múky
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- Štipka soli
- Džem, nútela
Postup:
- Predhrejte rúru na 170 °C.
- Zmiešajte v mise obe múky, prášok do pečiva a soľ.
- Maslo a cukor vyšľahajte do hladkej peny, pridajte citrónovú kôru, vanilkový extrakt a žĺtky.
- Spojte zmes múky s maslovou zmesou a vypracujte cesto.
- Tvorte z cesta guľôčky a do každej urobte palcom jamku.
- Naskladajte cukrovinky na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 10-13 minút.
- Vychladnuté sušienky plňte džemom alebo nútelou.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta