Čokoládové hľuzovky s balzamikovým octom

24. 9. 2025

Horká čokoláda v kombinácii so sladkou chuťou balzamika tvorí jedinečné vianočné pečivo, ktoré je navyše jednoduché na prípravu aj ingrediencie. Horúci favorit tohtoročné vianočné tabule!

Budete potrebovať:

  • 250 g hladkej múky
  • 290 g horkej čokolády, nasekané
  • 60 ml smotany
  • 10 ml balzamikového octu
  • 65 g kakaového prášku

Postup:

  • Čokoládu a smotanu rozpustite v žiaruvzdornej miske umiestnenej nad hrncom s horúcou, ale nie vriacou vodou.
  • Do malej misky dajte rozpustenú čokoládovo-smotanovú zmes.
  • Vmiešajte balzamikový ocot.
  • Čokoládovú zmes nechajte aspoň 1 hodinu v chladničke chladiť.
  • Vyberte z chladničky a nechajte 2 hodiny odležať pri izbovej teplote, kým zmes nestuhne, ale nebude tvarovateľná.
  • Lyžičkou vždy naberte čokoládovú zmes a pomocou končeka prstov tvarujte guľôčku o veľkosti čerešne.
  • Čokoládové guličky pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Kakaový prášok dajte do malej plytkej misky.
  • Do kakaového prášku položte 6 guličiek naraz, poriadne ich obaľte a vráťte späť na plech.
  • Pokračujte so zvyšnými guličkami.
  • Guľôčky dajte do servírovacej misky a nechajte si chutiť!
Hľuzovky obalené v kakau.
www.foodnetwork.co.uk

Pozrite sa s nami do sveta a spoznajte netradičné oslavy Vianoc. Máme pre vás kompletné informácie o tom, aké sa v rôznych krajinách mimo Európy dodržiavajú vianočné tradície a zvyky .

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.3 / 5 (46 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *