Čokoládové košíčky s Margot

24. 9. 2025

Tento recept na košíčky z tyčinky Margot potrebuje iba 7 ingrediencií. Chuť je taká krémová a lahodná, že si nikto neuvedomí, že táto dobrota je bezlepková a vegánska.

Čo budeme potrebovať

  • 140 g celých mandlí
  • 90 g mandľovej múky
  • 2 lyžice čistého javorového sirupu
  • 40 g kokosového oleja (rozpusteného)

Na náplň a polevu

  • 240 g horkosladkej čokolády (nahrubo nasekané)
  • 100 g tyčinky Margot (nastrúhané)
  • 1 lyžica javorového sirupu
  • 400 ml kokosového mlieka
  • hrsť nesladeného kokosu, mandle, štipka morskej soli

Postup

  • Predhrejte rúru na 150 °C.
  • V mixéri zmiešajte mandle a mandľovú múku, kým nie sú mandle nasekané nahrubo.
  • Pridajte javorový sirup a rozpustený kokosový olej.
  • Mixujte, kým sa zmes nespojí.
  • Cesto vtlačte do formičiek na košíčky.
  • Pečte 10–12 minút do svetlo zlatistej farby.
  • Pri pripravovaní náplne nechajte mierne vychladnúť.
  • Do strednej misy pridajte nasekanú čokoládu a nastrúhanú tyčinku.
  • Navrch pridajte javorový sirup.
  • V malom hrnci na strednú teplotu priveďte do varu kokosové mlieko.
  • Akonáhle sa varí, pridajte čokoládovú zmes.
  • Miešajte, kým sa úplne nespojí a nebude hladká.
  • Nalejte náplň do korpusov na košíčky.
  • Navrch dajte strúhaný kokos, plátky mandlí a morskú soľ.
  • Voľne zakryte a dajte do chladničky na 3-4 hodiny.
  • Po úplnom stuhnutí podávajte.

K Vianociam kokos neodmysliteľne patrí, rovnako ako sviatočná výzdoba! Tie najkrajšie vianočné dedinky nájdete u nás v recenzii! Vylaďte si váš domov do posledného detailu.

Zdroj: flickr.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.3 / 5 (36 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *