Čokoládové mandľové pusinky
24. 9. 2025
Táto dobrota je jednoduchou zmesou pusiniek v kombinácii s nasekanými mandľami a kúskami horkej čokolády, ktorá vás ohromí už po prvom uhryznutí.
Odovzdajte sa jedinečnej chuti týchto cukroviniek a užite si jeho prípravu!
Ingrediencie
- 225 g prírodných mandlí
- 3 vaječné bielky
- 1 polievková lyžica bieleho octu
- ¼ lyžičky soli
- 1 šálka cukru
- 1 lyžička vanilkovej esencie
- 200 g horkej čokolády, nakrájanej na malé kúsky
Postup
- Predhrejte rúru na 120 °C. Vyložte 3 veľké plechy papierom na pečenie.
- Do kuchynského robota vložte mandle a rozmixujte ich na jemno – niekoľko kúskov mandlí ponechajte v zmesi.
- Do stojanového mixéra pridajte bielky, biely ocot a soľ. Šľahajte, kým nebude tuhý, ale nie suchý.
- Zatiaľ čo stroj stále mieša, postupne prisypávajte cukor. Šľahajte, kým sa nevytvoria pomerne pevné a tuhé špičky.
- Vyberte misu z mixéra. Prilejte vanilkovú esenciu a potom pridajte mandle a nasekanú čokoládu. Všetko jemne zmiešajte dohromady a snažte sa všetko spojiť bez toho, aby ste to prehnali s miešaním.
- Pomocou čajovej lyžičky a stierky nanášajte vrchovaté lyžičky zmesi na plechy, kým nespotrebujete všetku zmes.
- Vložte 3 plechy do rúry a pečte 40–45 minút, alebo kým sušienky nezačnú zlátnuť.
- Počkajte, kým pečivo vychladne a začnite si pochutnávať na tejto jedinečnej pochúťke!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta