Čokoládové sušienky s kandizovaným ovocím
24. 9. 2025
Tieto sušienky s čokoládou a kandizovaným ovocím sú jednoduché na prípravu, skvele chutia a navyše sú vizuálne príťažlivé, takže si ich obľúbia aj tí najmenší stravníci. Ideálne pečivo!
Čo budete potrebovať
- 200 g masla
- 400 g hladkej múky
- 100 g 70% horkej čokolády
- 150 g cukru
- 1 vajce
- 1 štipka soli
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Na ozdobu:
- 200 g horkej čokolády
- 50 g masla
- kandizované ovocie
Postup
- 70% horkú čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a nechajte bokom, kým nedosiahne izbovú teplotu.
- Miešajte mäkké maslo s cukrom, kým nezískate hladký a nadýchaný krém.
- Pridajte vajcia a miešajte do hladka.
- Postupne pridajte rozpustenú čokoládu a vanilku a potom jemne premiešajte.
- Múku pridávajte po dávkach a keď je cesto príliš tuhé, prestaňte miešať.
- Pridajte toľko múky, aby cesto bolo tuhé, ale mäkké a nelepivé.
- Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a dajte na hodinu do chladničky.
- Predhrejte rúru na 175 – 180 stupňov Celzia.
- Veľký plech vyložte papierom na pečenie.
- Vyberte cesto z chladničky a rozvaľkajte ho na plát s hrúbkou 0,3 cm.
- Pomocou okrúhleho vykrajovača vykrajujte kolieska.
- Kolieska pečte 8–10 minút a potom ich nechajte vychladnúť na mriežke.
- Pripravte si polevu.
- Maslo a horkú čokoládu nalámanú na kúsky rozpustite vo vodnom kúpeli.
- Na každé koliesko naneste lyžicu čokoládovej polevy.
- Jemne zarovnajte, ale polevu nenanášajte až k okrajom (viď foto nižšie).
- Posypte kandizovaným ovocím a môžete servírovať.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta