Čokoládové vykrajované pečivo
24. 9. 2025
Doprajte si mimoriadnu chuť čokolády a upečte si lahodné pečivo, pri ktorého vykrajovaní si užijete veľa zábavy!
Ingrediencie
Cesto:
- 30 dkg hladkej múky
- ¼ čajovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 12 dkg práškového cukru
- 15 dkg masla
- 3 žĺtky
- 15 dkg nahrubo nasekanej čokolády (horká, na varenie alebo mliečna)
- ¼ lyžičky škorice
- Štipka citrónovej kôry (čerstvá alebo sušená)
Na dotvorenie:
- marmeláda
- čokoládová poleva na vianočné pečivo
- zdobenie podľa fantázie
Postup
- Múku, kypriaci prášok a práškový cukor preosejte do misy, pridajte ostatné suroviny a vypracujte hladké cesto, ktoré dajte na 1–2 hodiny odpočinúť do chladničky.
- Následne cesto vyvaľkajte na plát o hrúbke 0,5 cm a vykrojte z neho rôzne tvary. Vykrajujte tak, aby vám vyšiel párny počet, a to kvôli zlepovaniu.
- Preložte pečivo na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre, vyhriatej na 170 °C. Pečte, kým pečivo nezačne ružovieť.
- Upečené pečivo nechajte vychladnúť a jednotlivé kúsky k sebe zlepujte pomocou marmelády.
- Nakoniec všetko polejte polevou z čokolády na vianočné pečivo a ďalej ozdobte podľa vlastnej fantázie. Môžete zvoliť čokoládové lupienky, cukrárske posýpky, nasekané oriešky a pod.

Zdobenie vianočných cukroviniek čokoládou je krásne. Môžete sa ale inšpirovať aj ďalšími polevami na vianočné pečivo.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta