Čokoládovo mandľové sušienky bez lepku
24. 9. 2025
Pokiaľ si upečiete tieto sušienky, ťažko dokážete udržať svoje nadšenie. Sú naozaj výborné a pritom také ľahké. Budete potrebovať iba 4 ingrediencie, okrem vody a soli, a s jedným receptom získate nespočetné množstvo variácií. Všetky však majú úžasnú hlbokú čokoládovú chuť. Mňam!
Ingrediencie:
1 šálka = 120 g
- 3/4 šálky mandľovej múky
- 1/3 šálky nesladeného kakaového prášku
- 3 a 1/2 lyžice kokosového cukru
- 3/4 lyžičky prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky soli
- 1/4 šálky vody
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- V miske zmiešajte mandľovú múku, kakaový prášok, kokosový cukor, prášok do pečiva a soľ.
- Pridajte vodu a vypracujte cesto.
- Lyžicou alebo malou naberačkou na sušienky pokladajte malé kopčeky cesta na pripravený plech, vyložený papierom na pečenie.
- Pečte v predhriatej rúre 12-14 minút, kým povrch nevyschne a nezačne trochu praskať.
- Nechajte vychladnúť
Vyskúšajte ďalšie varianty týchto neodolateľných sušienok z mandľovej múky:
- Pred pečením urobte v každej sušienke prstom malú jamku a naplňte ju ľubovoľným džemom.
- Pridajte do cesta 1/2 lyžičky mandľového extraktu a do stredu každej sušienky vtlačte mandľu.
- Pridajte do cesta 2-3 kávové lyžičky malých čokoládových lupienkov.
- Pridajte do cesta 1/2 lyžičky extraktu mäty piepornej.
- Pred pečením obaľte guľôčky v nastrúhanom kokose.
- Vodu môžete nahradiť studenou silnou kávou alebo obľúbeným likérom.
- Pridajte do cesta lyžičku strúhanej citrónovej kôry.
Tieto cukrovinky majú nespočetné množstvo obmien a každá z nich je výnimočná. Nikdy nemusíte upiecť to isté a zakaždým budete nadšení.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta