Čokoládový krém

24. 9. 2025

Ideálny je napríklad na zlepovanie kokosových či kávových koláčov, ale pokojne ho môžete použiť aj do lineckého.

Perfektný je do košíčkov, tie môžete urobiť na poslednú chvíľu až v Štedrý deň.


Čo budete na čokoládovú náplň potrebovať?

  • 250 g masla
  • 140 g cukru múčka
  • 25 g hladkej múky
  • 60 g nastrúhanej čokolády
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 1 vaječný žĺtok
  • 125 ml mlieka
  • Mlieko vlejete do kastrólika, zamiešate doň múku a na miernom ohni privediete do varu.
  • Za stáleho miešania varte 2 až 3 minúty do zhustnutia. Odstavte, občas premiešajte a nechajte vychladnúť.
  • Zmäknuté maslo dajte do misky, prisypte práškový a vanilkový cukor, pridajte žĺtok a spoločne utrite do peny.
  • Po lyžiciach postupne vmiešajte vychladnutú kašu.
  • Nakoniec prihoďte nastrúhanú čokoládu a trite, až kým nie je krém úplne hladký. Kto chce, môže použiť pokojne elektrický šľahač.
Čokoládová náplň do vianočných cukroviniek.
Zdroj: bakerbettie.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.2 / 5 (28 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *