Cuketovo-ricottové hniezdočka

24. 9. 2025

Môže sa dosť dobre stať, že medzi vašimi hosťami bude aj niekto, kto si práve na mäse nepochutná. Nech už čakáte kohokoľvek, bezmäsitý variant sa hodí vždy, v tejto ideálnej odľahčenej forme s cuketou a ricottou bude baladou pre vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 1 stredne veľká cuketa
  • 100 g ricotty
  • sušené paradajky
  • vajíčko
  • soľ a korenie

Postup práce:

  • Najskôr si umyte cuketu a škrabkou na zemiaky z nej nakrájajte pozdĺžne prúžky.
  • Teraz si na pomúčenej doske vyvaľkajte lístkové cesto a radielkom nakrájajte na obdobné plátky ako cuketu.
  • Rozšľahajte vajíčko a zmiešajte ho s ricottou, dochuťte soľou a korením.
  • Sušené paradajky si nakrájajte na drobné kúsky.
  • Následne potrite vždy prúžok lístkového cesta ricottovou zmesou, položte cuketu tak, aby maličko presahovala okraj cesta a rozmiestnite niekoľko kúskov sušených paradajok.
  • Celé plátky potom stočte do ružičky, aby prostriedok bol málinko vyššie než kraje – možno si tiež pomôcť špáradlom, ak by to nedržalo.
  • Ružičky vyskladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte pri 210 °C dozlatista, asi 15-20 minút.
zdroj: dinnerfornone.files.wordpress.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.8 / 5 (42 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *