Hneď mäkké vianočné medovníky
24. 9. 2025
Nechcete čakať, kým vaše perníčky zmäknú? Potom vyskúšajte náš rýchly a jednoduchý recept!
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky
- 200 g cukru múčka
- 100 g masla (v izbovej teplote)
- 2 lyžice kakaa
- 5 lyžíc medu
- 1 lyžička sódy
- ¼ kypriaceho prášku do perníka
- perníkové korenie
Postup
- Múku s cukrom, sódou, práškom do perníka a kakaom preosejte.
- Pridajte všetky ostatné ingrediencie a vytvorte tuhé cesto.
- Cesto vložte cez noc do chladničky a nechajte ho oddýchnuť.
- Ďalší deň cesto z chladničky vyberte, a to aspoň 1 hodinu pred tým, než začnete s pečením.
- Pripravené cesto vyvaľkajte na 3–4 milimetre hrubý plát a vykrojte vami obľúbené tvary.
- Vykrojené tvary ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte pri teplote 180 °C.
- Akonáhle začnú perníčky po okrajoch hnednúť, vyberte ich.
- Vaše mäkké vianočné perníčky sú hotové!

Radi cukor nahrádzate medom? Potom vám prídu vhod ďalšie recepty na medové pečivo.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta