Hrnčekové medovníčky
24. 9. 2025
Tento vianočný recept je ideálny pre tých, ktorí majú naponáhlo a radi pečú pomocou hrnčekovej miery.
Ingrediencie
- 2,5 hrnčeka hladkej múky
- 1 hrnček práškového cukru
- 2 lyžice rastlinného tuku alebo oleja
- 2 lyžice medu
- 1 lyžica perníkového korenia
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 2 vajcia
- 1 žĺtok
- 2 lyžice mlieka
Postup
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Pripravte si plechy na pečenie a vyložte ich papierom na pečenie.
- Tuk a med rozohrejte – pokiaľ použijete olej, nerozohrievajte ho.
- Do zmesi tuku a medu primiešajte cukor a vajcia.
- Ďalej prisypte múku s práškom do pečiva a pridajte perníkové korenie.
- Vypracujte tuhšie cesto – nesmie sa lepiť.
- Nechajte ho aspoň 6 hodín oddýchnuť v chladničke.
- Vyvaľkajte hrubý plát o veľkosti 4 mm a vykrajujte tvary.
- Než vložíte pečivo do rúry, potrite ich rozšľahaným žĺtkom.
- Pečte asi 5–6 minút a pred zdobením nechajte vychladnúť.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta