Išelské cukrovinky pre vegánov
24. 9. 2025
Tieto cukrovinky nie sú príliš známe. Navyše sa tiež málo vie, že je možné ich pripraviť vo vegánskom prevedení.
Vyskúšajte nezvyčajný, ale chutný a jednoduchý recept!
Ingrediencie
- 250 g múky
- 240 g vegánskeho masla (v izbovej teplote)
- 150 g práškového cukru
- 130 g mletých lieskových orieškov
- štipka škorice a mletého klinčeka
- 250 g džemu (príchuť je voliteľná)
- 300 g vegánskej čokolády
Postup
- Na cesto je nutné zmiešať vegánske maslo, cukor, oriešky, korenie a trochu múky. Múku pridávajte do zmesi postupne, aby vám vzniklo hladké cesto.
- Akonáhle je cesto tak akurát, zabaľte ho do potravinovej fólie a chlaďte ho v chladničke aspoň 1 hodinu. Môžete ho nechať chladiť aj cez noc.
- Poprášte dosku aj cesto a vyvaľkajte plát tenký asi 0,3 cm.
- Za pomocou guľatej formičky (kto nemá, môže použiť úzky pohár) vykrojte kolieska.
- Kolieska pečte na plechu vyloženom papierom na pečenie asi 8 minút. Rúra by mala byť predhriata na 160 °C.
- Akonáhle kolieska vychladnú, spájajte ich v pároch, pomocou džemu, k sebe.
- Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a počkajte, až trochu stuhne. Následne v nej kolieska namáčajte.
- Môžete namáčať iba polovicu koliesok alebo ich do čokolády ponoriť celé. To už záleží na vás.
- Nechajte čokoládu zaschnúť a podávajte. Pokiaľ ale budete mať trpezlivosť a kolieska ochutnáte až za pár hodín, pochutnáte si viac, pretože budú krásne odležané.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta