Jamkové pečivo s kandovanými čerešňami

24. 9. 2025

Roztomilé, sladké a chutné pečivo, ktoré dokonale chutí po citrusoch, poteší chuťové poháriky aj oči celej vašej rodiny. Navyše je neuveriteľne jednoduché na prípravu!

Čo budete potrebovať:

  • 230 g masla, zmäknutého
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 vaječné žĺtky, premiešané
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • kôra z 1 citróna
  • kôra z 1 pomaranča
  • šťava z 1 citróna
  • 2 šálky hladkej múky, dvakrát preosiate
  • kandizované zelené a červené čerešne

Postup:

  • Maslo a cukor prešľahajte do nadýchanej hmoty.
  • Pridajte žĺtky, vanilku, pomarančovú kôru, citrónovú kôru a citrónovú šťavu a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Gumovou stierkou oškrabte misku a potom znova premiešajte.
  • Pridajte preosiatu múku a miešajte, kým sa nezapracuje do zmesi.
  • Vložte cesto do vrecka na zips a dajte do chladničky aspoň na hodinu, alebo kým nestuhne.
  • Predhrejte rúru na 150 stupňov Celzia.
  • Kandizované čerešne prekrájajte napoly.
  • Z cesta vyvaľkajte malé guličky a tie pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Do každej guličky jemne vtlačte polovicu čerešne reznou stranou dole.
  • Pečte 20 minút, vyberte z rúry, než začnú hnednúť.
  • Nechajte vychladnúť na mriežke.
  • Užite si to!
Cukrovie s jamkami plnené kandovanými čerešňami na tácke.
www.thepioneerwoman.com

Máme pre vás aj ďalšie najlepšie recepty na vianočné pečivo s jamkami , ktoré vám každý pochváli. Inšpirujte sa!

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.5 / 5 (35 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *