Jednoduché zdobenie práškovým cukrom alebo kakaom

24. 9. 2025

Je to rýchle, jednoduché a veľmi efektívne. Dajte do sitka a pred podávaním cukroviniek poprášte.

Vždy len pár kúskov, aby vám cukrovinky zbytočne nezvlhli.

Použite práškový cukor aj kakao samostatne alebo ich môžete zmiešať dohromady, záleží len na vás.

Inšpirujte sa aj v tomto videu:

1 ADVENTNÍ NEDĚLE - náměty na zdobení pečiva

Máte radi medvedie labky alebo žabie huby? Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na orechové cukrovinky.

Linecké srdiečka, kolieska, hviezdičky, krehké rožky a mnoho ďalších cukroviniek sa môže ľahko ozdobiť aj namočením do rozpustenej čokolády či čokoládovej polevy.

Stačí namáčať do polovice alebo len kúsok, prípadne čokoládou pocákať.

Čokoládové hoblinky

Máte tušenie, že sa dá škrabka použiť aj inak než len na škrabanie zemiakov a zeleniny?

Skúste s jej pomocou vyrobiť hoblinky.

  • Čokoládu vezmite do ruky a škrabajte ju z boku rovnako, ako keď škrabete zemiaky.
  • Budú sa vám z čokolády tvoriť malé hoblinky, ktoré sú ideálne na zdobenie akýchokoľvek cukroviniek, a to nielen tých vianočných.

Pre väčšie hoblinky je dobré čokoládu rozpustiť, potom dať na plech papier na pečenie a tekutú čokoládu naň naliať a nechať zatuhnúť.

Pomocou škrabky potom smerom od zhora nadol zoškrabujte kúsky čokolády, čím sa vytvorí veľká hoblina.

Čokoládové hoblinky ako skvelé vianočné zdobenie.
Zdroj: thecookiewriter.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.6 / 5 (30 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *