Jednoduchý recept na jednohubky s cesnakovou nátierkou a olivou
24. 9. 2025
Cesnaková nátierka je v slovenskej kuchyni obľúbená hlavne pre rodinné oslavy. Pre silvestrovské jednohubky je priam stvorená. Pripravte si ju tiež. Milovníci olív budú nadšení, pretože sa k nej olivy skvele hodia.
Ingrediencie:
- 170 g polotvrdého syra
- 5 polievkových lyžíc majonézy
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- 3 čerstvé strúčiky cesnaku
- štipka soli (podľa chuti)
- štipka mletého korenia (opäť podľa chuti)
- olivy
Postup prípravy:
- Nastrúhajte na ručnom strúhadle syr na drobno.
- Olúpte cesnak a rozdrvte ho.
- V miske zmiešajte syr, cesnak, majonézu a kyslú smotanu. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
- Starostlivo nátierku premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Pred podávaním nechajte nátierku odpočinúť cca 15 minút pri izbovej teplote.
- Najlepšie chutí na jednohubkách z obyčajných rožkov.
- Pre lepší vzhľad na každú jednohubku umiestnite olivu. Ak máte doma niekoho, kto olivy neje, môžete mu jednohubky ozdobiť zeleným petržlenom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta