Jednoduchý recept na vianočné predjedlo – bruschetta s paradajkami

24. 9. 2025

Hľadáte niečo veľmi rýchle a dobré? Potom neváhajte vyskúšať túto taliansku dobrotu. Paradajky sú veľmi zdravé a bohaté na vitamín C. Ten vám pomôže lepšie využiť železo, ktoré si doprajete v ďalších chodoch.

Ingrediencie:

  • 1 veľká cibuľa
  • 6 stredných paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ a korenie
  • bageta alebo toastový chlieb
  • sušená petržlenová vňať
  • čerstvá bazalka

Postup:

  • Cibuľku nakrájajte nadrobno a orestujte ju na olivovom oleji.
  • Jeden strúčik cesnaku nakrájajte nadrobno a pridajte k cibuľke.
  • Paradajky umyte, nakrájajte na kocky a pridajte k zosklovatenej cibuli.
  • Za občasného miešania paradajky poduste do zmäknutia tak dlho, kým sa väčšia časť šťavy neodparí.
  • Nakoniec ich dochuťte soľou a korením.
  • Bagetu si nakrájajte na plátky a opečte v sendvičovači dochrumkava.
  • Do malej misky si prelisujte druhý strúčik cesnaku, pridajte petržlenovú vňať a 2 lyžice olivového oleja.
  • Každý plátok opečenej bagety potrite hotovým bylinkovým olejom a na to rozprestrite paradajkovú zmes.
  • Na ozdobu každého kúsku použite lístoček bazalky.
Jednoduchým pokrmom na prípravu je bagetka s paradajkami
Zdroj: needpix.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.8 / 5 (30 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *