Jemná nátierka zo zemiakov na chlebíčky s mrkvou
24. 9. 2025
Táto zeleninová nátierka z mrkvy a sladkých zemiakov je jednou z najjemnejších nátierok a zamilujú si ju deti aj dospelí.
Vyberte si, či ju chcete nechať obyčajnú, alebo do nej pridáte cesnak a korenie.
Ingrediencie
- 400 g sladkých zemiakov
- 300 g mrkvy
- olivový olej
- ½ lyžičky soli
- Voliteľne:
- ½ hlavičky cesnaku alebo ¼ lyžičky cesnakového prášku
- ½ lyžičky rasce alebo 4 korenia
- ¼ lyžičky muškátového orieška
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Ošúpte mrkvu a sladké zemiaky. Nakrájajte ich na polovice a potom na tenké plátky. Čím tenšie plátky, tým rýchlejšie sa upečú.
- Pečte 25 minút.
- Zeleninu rozmixujte s olejom, korením a trochou vody. Použite výkonný mixér alebo ručný mixér.
- Preložte do čistých pohárov a uzavrite viečkami.
- Hotovú nátierku môžete podávať s čerstvým chlebom, ale skvele chutí aj napríklad s hriankami.

Prezrite si ďalší recept na chlebíčkovú nátierku zo zemiakov!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta