Kakaové Masarykove pečivo s vlašskými orechmi

24. 9. 2025

Vynikajúci variant Masarykovho pečiva ozvláštnený o vlašské orechy naložené v medovine a kakao. Tento recept nás veľmi baví!

Čo budete potrebovať

  • 1 a 1/2 šálky vlašských orechov
  • 2 šálky medoviny
  • 1 šálka masla
  • 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 1 žĺtok
  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžica holandského kakaa
  • práškový cukor na posypanie

Postup

  • Vlašské orechy namočte cez noc do medoviny.
  • Ráno orechy nakrájajte nahrubo.
  • Dobre zmiešajte maslo, krupicový cukor a žĺtok.
  • Zmes rozdeľte na polovicu.
  • Do jednej polovice dajte 1 šálku múky, kakao a 3/4 šálky vlašských orechov a dobre premiešajte.
  • Vytvorte poleno s hrúbkou 4 cm, zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte cez noc v chladničke odpočinúť.
  • Do druhej polovice zmesi dajte 1 šálku múky, vanilkový extrakt 3/4 šálky vlašských orechov a postup opakujte.
  • Druhý deň predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  • Vyberte kakaové a vanilkové polená z chladničky a nakrájajte ich na 0,5 cm kolieska.
  • Kolieska položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 10 minút.
  • Ešte horúce ich poriadne poprášte práškovým cukrom a podávajte.
Kakaové kolieska s orieškami.
www.theczechguidetocooking.wordpress.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.3 / 5 (37 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *