Kakaové orechy plnené pudingovým krémom s čokoládou

24. 9. 2025

Ďalší zaujímavý variant vianočných plnených orechov, ktorých príprava je hračka. Tentokrát sú plnené chutným krémom z vanilkového pudingu, mliečnej čokolády a orechovej pasty. Zbiehajú sa vám sliny? Tak si ich poďme spoločne pripraviť!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 120 g práškového cukru
  • 150 g najemno mletých vlašských orechov
  • 20 g kakaa
  • 200 g masla plus navyše na vymazanie formičiek
  • 50 g nahrubo nasekaných vlašských orechov
  • 15 ml tuzemáku
  • 2 žĺtky

Na krém:

  • 300 ml plnotučného mlieka
  • 40 g vanilkového pudingu
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 50 g orechovej pasty (pripravte si ju z nasucho opražených vlašských orechov viď postup v recepte)
  • 200 g masla
  • 50 g práškového cukru

Na ozdobenie:

  • 50 g práškového cukru

Postup

  • V kuchynskom mixéri s lopatkovým nástavcom miešajte múku, cukor, jemne mleté ​​a hrubo nasekané vlašské orechy, kakao a maslo, kým vám nevznikne omrvinka.
  • Pridajte tuzemák a žĺtky a zmes dobre premiešajte.
  • Cesto zabaľte do papiera na pečenie a nechajte aspoň hodinu stuhnúť v chladničke.
  • Formičky na orechy vymažte maslom.
  • Z cesta tvorte malé guličky, ktoré vtlačte do formičiek tak, aby boli naplnené až po okraj av strede zostala priehlbina.
  • Formičky dajte na plech na pečenie a pečte v rúre predhriatej na 160 °C asi 15 minút.
  • Po upečení nechajte mierne vychladnúť a potom ešte teplé pečivo vyklopte z formičiek.
  • Pripravte si krém.
  • V hrnci priveďte asi 2/3 mlieka do varu.
  • Vo zvyšnom mlieku rozmiešajte dohladka vanilkový puding a zmes pridajte do vriaceho mlieka.
  • Varte za stáleho miešania, kým nevznikne hustý puding.
  • Odstráňte z platne a vmiešajte nasekanú čokoládu.
  • Puding preložte do misy a povrch prikryte fóliou.
  • Nechajte najprv vychladnúť na izbovú teplotu a potom stuhnúť v chladničke.
  • Suché opražené oriešky rozmixujte na hladkú pastu.
  • Na urýchlenie tohto procesu môžete pridať 1 lyžičku slnečnicového oleja.
  • Maslo s cukrom vyšľahajte do peny.
  • Postupne pridávajte orechovú pastu a stuhnutý puding, ktorý ste rozšľahali dohladka.
  • Krém nechajte stuhnúť v chladničke.
  • Stuhnutý krém dajte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
  • Spodnú polovicu orecha opatrne nastrúhajte, aby na tanieri lepšie držal.
  • Naneste naň krém a prikryte druhou polovicou orecha.
  • Plnené orechy nechajte stuhnúť v chladničke.
  • Orechy podávajte posypané práškovým cukrom.
Orechy plnené krémom z vanilkového pudingu, mliečnej čokolády a orechovej pasty na plechu.
www.kuchynalidla.sk

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.8 / 5 (32 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *