Kakaové včelie úle
24. 9. 2025
Budete potrebovať:
- 160 g detských piškótov
- 2 lyžice kakaa
- 50 g lieskových a vlašských orechov – mleté
- 100 g cukru múčka
- 2 lyžice hnedého rumu
- nakladané višne
- 65 g masla
Postup prípravy:
- Všetky ingrediencie okrem detských piškót a višní spracujte v cesto.
- Potom ho vložte na 30 minút do chladničky stuhnúť.
- Pokiaľ je cesto málo vláčne, pridajte viac rumu.
- Akonáhle je cesto pripravené, tvorte guľôčky, ktoré natlačte do formičky na osie hniezda.
- Uprostred vytvorte jamku, ktorú naplňte vaječným koňakom.
- Na detskú verziu tohto receptu použite napríklad vanilkový krém a rum nahraďte rumovou esenciou a mliekom.
- Prekrojte višne na polovicu a vložte do hniezda.
- Uzavrite piškotom a opatrne z formičky vyklopte.
- Skladujte v chladničke.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta