Kanapky s údeným lososom
24. 9. 2025
Ak hľadáte pohostenie, ktoré zaručene poteší vašu návštevu, pripravte toto predjedlo s údeným lososom. Tento jednoduchý pokrm sa určite stane obľúbeným, pretože sa rýchlo pripravuje a je z ľahko dostupných surovín. A ak milujete ryby, nie je nič lepšie ako si podľa nás pripraviťvoňavú rybiu polievku .
Čo budeme potrebovať
Na základ
- 12 plátkov bieleho alebo celozrnného toastového chleba (nakrájaný na tenké plátky)
- 60 ml olivového oleja
Na omáčku
- 60 ml majonézy
- 60 ml kyslej smotany
- 1 ½ lyžičky chrenu
- 1 lyžica čerstvého kôpru
- čierne korenie
Na lososa
- 150 g údeného lososa
- 2 lyžičky baby kapary
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Odstráňte kôrky z toastového chleba.
- Pomocou valčeka rozvaľkajte každý krajec chleba tak, aby bol čo najtenší.
- Pomocou okrúhleho vykrajovača na pečivo vykrájajte z každého plátku 2 kolieska.
- Kolieska chleba potrite z oboch strán olivovým olejom alebo postriekajte z každej strany olivovým olejom.
- Pečte 12–15 minút.
- Zmiešajte majonézu, kyslú smotanu, pripravený chren, kôpor a čierne korenie v malej miske.
- Plátky údeného lososa nakrájajte na tenké prúžky.
- Na toastový chlieb dajte plátok lososa a naň pridajte omáčku a pár kaparov.
Pokiaľ si toto predjedlo chcete urobiť ešte o niečo sviatočnejšie, môžete na vykrajovanie tvarov z toastového chleba použiťvianočné vykrajovače . Aké sú tie najlepšie, sme pre vás zistili v našej recenzii.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta