Kapor na čiernom pive

24. 9. 2025

Ak ste milovníkmi chuti piva, potom je tento recept pre vás ako stvorený.

Skombinujte úžasnú chuť ryby so zaujímavou chuťou čierneho horkosladkého piva a vychutnajte si spoločné chvíle s rodinou, ktorá vás za túto dobrotu bude na rukách nosiť!

Ingrediencie

  • 1 kg kaprích filétov
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 5 polievkových lyžíc múky
  • 2 lyžičky údenej sladkej papriky
  • 15 dkg masla
  • 300 ml svetlého piva
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 2 cibule

Postup

  • Filety umyte a osušte papierovou utierkou. Pokiaľ používate mrazené filety, nechajte ich pomaly rozmraziť v izbovej teplote.
  • Olúpte a nakrájajte cibuľu. Následne ju položte na pripravené filety a nechajte cez noc v chladničke.
  • Cesnak olúpte, nakrájajte a posypte soľou. Potom cesnakom potrite rybu a vložte ju späť do chladničky na 1 hodinu.
  • Na tanieri zmiešajte múku a sladkú papriku.
  • Marinovaného kapra nakrájajte na porcie, posypte soľou, korením a obaľte v múke a paprike.
  • Časť masla votrite do nádoby vhodnej do rúry.
  • Kapra vložte do misky a zalejte obľúbeným čiernym pivom.
  • Zvyšné maslo nakrájajte na kúsky a pridajte do misy s rybou.
  • Vložte do rúry a pečte do zlatista, cca 20 minút, na 180 °C.
  • Podávajte s grilovanou zeleninou alebo zemiakmi.
zdroj: przyslijprzepis.pl

Inšpirujte sa tiež receptom na kapra na modro!

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (33 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *