Kapor na zelenine a masle

24. 9. 2025

Vianoce sú nielen o rodine, priateľoch, darčekoch a pohodovej atmosfére. Sú tiež veľa o jedle.

Strachujete sa, že budete zase prejedení? Potom pre vás máme skvelý ľahučký recept, ktorý je chutný, zdravý, a po ktorom nebudete presýtene oddychovať.

Ingrediencie

  • 1 kus vypitvaného kapra
  • 1 kus póru
  • 1 kus cibule
  • 1 mrkva
  • soľ a korenie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu

Postup

  • Cibuľu nakrájajte na kocky, pór na kolieska, mrkvu nastrúhajte na veľkom strúhadle a zeleninu opražte na masle.
  • Rybu opláchnite, osušte a nakrájajte na požadované kusy. Osoľte a okoreňte.
  • Vymažte nádobu na pečenie olivovým olejom a striedavo pokladajte kúsky ryby na zeleninu, kým nespotrebujete všetky ingrediencie.
  • Kúsky kapra položte tak, aby sa prekrývali. Zalejte vývarom a vložte do rúry, predhriatej na 180 °C. Pečte približne 30 minút.
  • Dobrú chuť!
Pečený kapor na zelenine a masle
zdroj: akademiasmaku.pl

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.2 / 5 (30 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *