Kapor pečený s jablkami a chrenom

24. 9. 2025

Potrebné ingrediencie:

  • 1 kg čerstvého kapra
  • Soľ
  • 100 g chrenu
  • 250 g jabĺk
  • 1 citrón
  • 60 g strúhanky
  • 100 g stuženého pokrmového tuku

Postup:

  • Kapra naporciujte, umyte, osoľte a vložte do nádoby, na to poskladajte olúpané a na plátky nakrájané jablká premiešané s nastrúhaným chrenom.
  • Pokvapkajte to citrónovou šťavou a dajte na 5 hodín odležať do chladničky.
  • Na panvici rozpustite tuk, jednotlivé porcie kapra vyberte z nádoby, obaľte v strúhanke a pečte z oboch strán na panvici.
  • Ku koncu pridajte do panvice chren s jablkami a šťavou, kde bol predtým naložený kapor a nechajte ešte spoločne dopiecť.
  • Podávajte s varenými zemiakmi. Na kapra na tanieri navrstvite chren s jablkami.
Zdroj: eatsmarter.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.7 / 5 (17 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *