Kapria pochúťka na masle a cesnaku
24. 9. 2025
Milujete silnú chuť cesnaku a jemnú štruktúru masla?
Potom vyskúšajte nasledujúci recept, ktorý je úžasnou kombináciou týchto a ďalších skvelých surovín!
Ingrediencie
- 1 očistený kapor bez hlavy
- 1,5 čajovej lyžičky korenia na ryby (napr. značky Knorr alebo Vitana)
- 1 strúčik cesnaku
- vetvička tymiánu
- 2 vetvičky kôpru
- 3 polievkové lyžice múky
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 polievkové lyžice oleja na vyprážanie
- 400 g zemiakov (uvarených v šupke)
Postup
- Cesnak prelisujte, pridajte 10 dekagramov mäkkého masla a zmiešajte spolu s nasekanými bylinkami a štipkou soli.
- Z masla vytvorte valček, schlaďte ho a potom ho nakrájajte na plátky.
- Kapra očistite, umyte, nakrájajte na kolieska a osušte papierovou utierkou.
- Kapra posypte korením na ryby a obaľte v múke.
- Na panvici rozohrejte olej a pridajte maslo. Kapra osmažte z oboch strán na miernom ohni dozlatista. Po usmažení ho na chvíľu položte na papierovú utierku, aby sa odstránil prebytočný tuk. Potom na rovnakom tuku osmažte na plátky nakrájané zemiaky, kým nezozlatnú.
- Vyprážaného kapra podávajte so zemiakmi. Na rybu položte plátky bylinkového masla, aby sa pomaly rozpúšťalo a dodalo pokrmu chuť a vôňu.

Pozrite sa aj na ďalšie chutné recepty na vianočného kapra, po ktorých sa budete olizovať!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta
Medové Ferrero Rocher trubičky s čokoládovým krémom