Karamelové vianočné pečivo trochu inak

24. 9. 2025

Pečivo môže na Vianoce občas nudiť, a to najmä, ak je ho príliš.

Prekvapte svojich hostí niečím novým!

Pripravte pre nich dezert z karamelového Salka plný krému, ktorý je na Vianoce ako stvorený.

Ingrediencie

Korpus:

  • 1 a ¼ šálky omrviniek z grahamu
  • ⅓ cukru kryštál
  • ⅓ šálky masla (nechajte rozpustiť)

Výplň:

  • 2 plechovky sladeného kondenzovaného mlieka Salko
  • 200 ml marshmallow krému (môžete zakúpiť hotový alebo si ho pripraviť sami doma)
  • 1 téglik smotany na šľahanie
  • 1 graham

Postup

Výroba korpusu:

  • Pokiaľ chcete, môžete zakúpiť hotový korpus. Môžete si ho ale tiež pripraviť sami doma.
  • V malej miske zmiešajte rozdrvený graham, cukor a maslo. Túto zmes rovnomerne naneste na spodné a bočné strany taniera alebo, ak chcete, zapekacej misy.
  • Rozhodnite sa, či chcete korpus upiecť alebo ho schladiť. Obe varianty chutia výborne. V prípade chladenia, korpus vložte do chladničky na 1 hodinu. Ak ho chcete upiecť, vložte ho do rúry na 180 °C a pečte 7 minút, kým ľahko nezhnedne. Pred naplnením nechajte korpus vychladnúť.

Výroba výplne:

  • Do studenej vody vložte plechovky so Salkom, vodu priveďte do varu a mlieko varte 2–3 hodiny. Získate tým karamel.
  • Potom nechajte plechovky vychladnúť a otvorte ich. ¼ šálky obsahu si odložte bokom na neskoršie zdobenie a zvyšok vylejte do veľkej misy spoločne s marshmallow krémom.
  • Hotovú zmes nalejte na korpus a chlaďte v chladničke niekoľko hodín alebo celú noc.
  • Keď budete chcieť koláč podávať, ozdobte ho šľahačkou a pokvapkajte zvyškom karamelu, ktorý ste si odložili na začiatku bokom.

Okrúhly krémový dezert z karamelového Salka s polevou v tvare mriežky.
zdroj: smashedpeasandcarrots.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.5 / 5 (8 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *