Kláštorné rožky s lieskovými orieškami
24. 9. 2025
Lieskové oriešky dodajú kláštorným rožkom v tomto recepte charakteristickú arómu, vďaka čomu budú úplne jedinečné. Ak lískača nemáte práve dvakrát v láske, môžete ich nahradiť vlašskými orechmi alebo mandľami.
Čo budete potrebovať:
- 140 g hladkej múky
- 100 g namletých lieskových orieškov
- 50 g práškového cukru
- 100 g masla
- 1 vajíčko
- štipka prášku do pečiva
Na ozdobu:
- čokoládová poleva
- orechy na posypanie
Postup:
- Zo všetkých ingrediencií vymiešajte cesto a vyvaľkajte z neho niekoľko valčekov.
- Valčeky nakrájajte na rovnaké kúsky, z ktorých tvarujte rožky.
- Rožky vyskladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov Celzia a pečte 10 – 15 minút.
- Upečené rohlíčky vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- Každý vychladnutý rožok namočte hornou stranou do rozpustenej čokoládovej polevy a obaľte nasekanými orechmi.
- Nechajte stuhnúť a potom si už len užívajte!

Máme pre vás aj zdravšie varianty cukroviniek. Skúste sa inšpirovať aj našimi luxusnými receptami na pečivo z ražnej múky !
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta